התקשרו אלי:‏ 052-8646064

אורז מלא עם עדשים

מנה המכילה חלבון מלא ויכולה להחליף מנת בשר או עוף ובשילוב עם סלט גדול מהווה ארוחה שלמה.
מצרכים:

  • 1 כוס עדשים שחורות.
  • 2 כוסות אורז מלא- למי שלא אוהב אורז מלא מומלץ להשרות לילה קודם בקערה עם מים.
  • 4 כוסות מים רותחים.
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בצלים קצוצים גס.
  • חצי כפית כורכום
  • חצי כפית כמון
  • מלח ופלפל שחור על פי הטעם.

אופן ההכנה:

  1. מוסיפים כף שמן ומטגנים את האורז כדקה תוך כדי ערבוב.
  2. מוסיפים מים רותחים ומבשלים כ 30-40 דקות עד שהאורז רך.
  3. מבשלים את העדשים כחצי שעה עד לריכוך.
  4. מחממים סיר חדש ומטגנים את הבצל ולאחר מכן מוסיפים את העדשים והאורז והתבלינים.
  5. ניתן להגיש עם יוגורט וטחינה מעל.