התקשרו אלי:‏ 052-8646064

גריסי פנינה וירקות

מתכון זה משלב גריסי פנינה אשר להם ערך גליקמי נמוך וכמו כן מועשרים בירקות רבים ולכן גורם לתחושת שובע גדולה יותר.
מצרכים:

  • 2 כוסות גריסי פנינה.
  • 1 עגבנייה – פלחים.
  • 1 פלפל אדום – רצועות.
  • חצי מלפפון.
  • 1 בצל סגול בינוני – טבעות.
  • חצי כוס זיתים שחורים ללא גרעינים.
  • ראש חסה ערבית קטנה.
  • חצי כוס פירורי גבינת פטה

לרוטב:

  • חצי כוס שמן זית.
  • 3 כפות לימון סחוט טרי.
  • 1 שן שום מעוכה.
  • חצי כפית אורגנו מיובש.
  • פלפל שחור ומלח על פי הטעם.

אופן ההכנה:

  • מביאים לרתיחה את המים + גריסי הפנינה + אבקת המרק.
  • לאחר מכן מנמיכים את האש ומבשלים כ 45 דקות עד שהגריסים מתרככים.
  • חותכים את הירקות ומערבבים עם הגריסים.
  • לאחר מכן מוסיפים את הרוטב ובוזקים את פירורי גבינת הפטה למעלה.
  • מומלץ לעטוף בניילון ולהכניס למקרר לחצי שעה כדי שהרוטב יספג בתבשיל.

יתרונות:

  • זמן בישול קצר ביותר – 5 דקות לעדשים חצויות
  • תחושת שובע
  • עשיר בוויטמינים ומינרליים.
  • ניתן להוספה כתוספת או חומר גלם למרק , עוף בתנור
  • מחזיק במקרר כשבוע.

מצרכים: 4 מנות

  • 3/4 כוס עדשים כתומות ונקיות
  • מיץ מ 2 לימונים
  • 2 כפות שמן זית
  • חצי שן שום קצוצה
  • כף נענע קצוצה
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה:

  1. שמים את העדשים בסיר, מכסים ומביאים לרתיחה
  2. מסננים מיד, שוטפים את העדשים, מיבשים היטב,
  3. מערבבים עם כל שאר החומרים.
  4. (למעוניינים ניתן להוסיף 30 גרם גבינת פטה)