התקשרו אלי:‏ 052-8646064

סלט עדשים כתומים בלימון

המצרכים:

  • 1 כוס עדשים חומות או ירוקות -מומלץ להשרות לילה קודם.
  • 2 כוסות אורז מלא – מומלץ להשרות לילה קודם למי שלא אוהב אורז מלא.
  • 1 תפוח אדמה.
  • 2 כפות שמן – לשיפור הטעם מומלץ לשים כף שמן שומשום.
  • חופן צימוקים או חמוציות.

אופן ההכנה:

  1. מעמידים סיר עם מים רותחים ומעט מלח ומחממים את האורז והעדשים כ 20 דקות על אש בינונית ומערבבים כדי למנוע הידבקויות.
  2. לאחר מכן חותכים פרוסות תפו"א  בגודל אצבע (אפשרות במקום תפו"א לשים חצילים), פורסים בסיר חדש  ומטגנים עם 2 כפות שמן.
  3. מערבבים את החמוציות או הצימוקים עם סיר האורז והעדשים.
  4. שופכים את כל תכולת הסיר על פני תפו"א או החצילים ויוצרים צורת פירמידה כך שהאורז לא יגע בדפנות הסיר אלא רק בתחתית הסיר.
  5. מבשלים כ 10 דקות על להבה בינונית ועוד כ 40 דקות על להבה נמוכה.
  6. יוצקים את הכול לקערה גדולה כך שתפו"א יהיה מעל האורז.